Mitä maksaa vakuutusmeklaripalvelut Suomessa? - Nordic Broker
529
post-template-default,single,single-post,postid-529,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Mitä maksaa vakuutusmeklaripalvelut Suomessa?

Vakuutus on olennainen osa riskienhallintaa, tarjoten suojaa ja mielenrauhaa niin yksityishenkilöille kuin yrityksillekin. Kuitenkin oikean vakuutusratkaisun löytäminen voi olla monimutkainen ja aikaa vievä prosessi, ja tähän kohtaan vakuutusmeklarit tulevat mukaan. Suomessa vakuutusmeklaripalvelut toimivat eri tavalla kuin monilla muilla markkinoilla maailmassa. Tutkitaanpa tarkemmin, kuinka paljon vakuutusvälityspalvelut maksavat Suomessa.

Pelkästään maksulliset palvelut

Yksi keskeinen ero suomalaisen vakuutusmarkkinan ja muiden välillä on se, että vakuutusmeklaripalvelut ovat tyypillisesti pelkästään palkkiolaskutusta, ja laskutetaan suoraan asiakkaalta. Tämä tarkoittaa sitä, että provisiopohjaista järjestelmää ei ole käytössä, eikä välittäjiä kannusteta suosimaan tiettyjä vakuutusratkaisuja. Sen sijaan he saavat maksun palveluistaan, joka sovitaan etukäteen ja yksityiskohtaisesti meklarin ja asiakkaan välisessä sopimuksessa.

Yksi asiakas, yksi vakuutettu

Suomessa meklaring rooli on toimia vakuutetun edustajana, tarjoten asiantuntija-apua ja ohjausta auttaakseen heitä löytämään oikean vakuutusratkaisun. Meklarit eivät tee yhteistyötä vakuutusyhtiöiden kanssa saadakseen provisioita tai tarjotakseen tiettyjä provisiopohjaisia vakuutuksia.

15 %:n maksu perustuen vakuutusmaksuun

Suomessa välittäjät saavat yleensä korvauksena 15 %:n maksun vakuutusmaksusta. Tähän maksuun sisältyvät välittäjän palvelut, jotka voivat sisältää sopimusoikeudellista neuvontaa, riskienhallinnan neuvontaa, tilojen säännöllistä tarkastamista ja yleistä neuvontaa ylimmälle johdolle. Maksu yleensä maksetaan vakuutetun toimesta, ja se sovitaan etukäteen osana välittäjän sopimusta.

Välittäjien alennus Suomessa

Vakuutusyhtiöillä on edelleen ero bruttopalkan (sisältäen jakelun) ja nettopalkan (jakelukustannukset pois lukien) välillä. Tätä eroa kutsutaan meklarien alennukseksi, ja se on yleensä noin 15 %:a kokonaishinnasta. Alennus vähennetään bruttohinnasta, mikä johtaa nettohintaan, joka on pienempi kuin suoraan jaetun vakuutuksen kustannus. Esimerkiksi teknologialaitteiden vievä yritys voisi saada suorien jakelukustannusten kanssa 11 500 euron vakuutuskustannukset. Kuitenkin välittäjän kanssa vakuutuksen kustannus voi olla 10 000 euroa, plus välittäjän palkkio 1 500 euroa, mikä johtaa kokonaiskustannuksiin 11 500 euroa. Tämä tarkoittaa sitä, että välittäjän käyttäminen on kustannusneutraali vaihtoehto suoraan vakuutusyhtiön asiakkaana toimimiseen verrattuna. Ero on siinä, että meklari palvelee asiakastaan, eikä koskaan synny intressiristiriitaa. Meklari tarjoaa joukon palveluja ja neuvoja auttaakseen asiakasta löytämään heidän tarpeisiinsa sopivan vakuutusratkaisun kaikista saatavilla olevista vakuutusyhtiöistä.

Yhteenvetona voidaan todeta, että meklaripalvelut Suomessa ovat yleensä maksullisia, ja meklarit toimivat vakuutetun puolestapuhujina ja tarjoavat laajan valikoiman asiantuntija-apua ja palveluja. 15 %:n maksu perustuu vakuutusmaksuun ja sisältää palveluja, kuten sopimusoikeudellista neuvontaa, riskienhallinnan neuvontaa ja tilojen säännöllistä tarkastamista. Lisäksi suomalaiset vakuutusyhtiöt tarjoavat meklarialennusta, mikä johtaa nettokustannukseen, joka on pienempi kuin suoran yhteistyön kustannus vakuutusyhtiöiden kanssa.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.