Älä anna inflaation yllättää – vakuutuksilla suojaudut riskeiltä vuosina 2023–2024 - Nordic Broker
545
post-template-default,single,single-post,postid-545,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Älä anna inflaation yllättää – vakuutuksilla suojaudut riskeiltä vuosina 2023–2024

Inflaatio on ollut merkittävä huolenaihe sekä vakuutusyhtiöille että vakuutetuille, sillä hintojen nousupaine jatkaa kasvuaan. Inflaatio aiheuttaa merkittävän riskin vakuutusalan toimijoille, sillä se voi johtaa alivakuuttamiseen, mikä vaikuttaa lopulta vakuutettujen omaisuuserien kokonaisarvoon. Nykyisen inflaatiopaineen ollessa niin korkea, on tärkeää seurata rakennusten ja varastoitujen tavaroiden arvoja vähintään kahdesti vuodessa välttääkseen mahdolliset tappiot.

Rakennuskustannusindeksi on noussut lähes 6 %, kun taas rakennusmateriaalien indeksi kokonaisuutena on noussut 9,6 %. Tietyt rakennusmateriaalit, kuten eristemateriaalit, ovat kohdanneet jopa huomattavan 25 %:n nousun. Toisaalta työvoimakustannukset ovat nousseet vain 1 %. Kuitenkin energiakustannusten kokonaisuudessaan aiheuttama kustannusten nousu asettaa suuren paineen palkankorotuksille vuosina 2023 ja 2024.

Inflaation nousu vaikuttaa sekä vakuutusyhtiöihin että vakuutettuihin. On tärkeää, että vakuutetut omaisuudet seuraavat rakennusten arvoja ja varastoarvoja tarkasti. Jos tätä ei tehdä, se voi johtaa alivakuuttamiseen ja siten taloudellisiin menetyksiin.

Inflaatiopaineen odotetaan jatkuvan vuosina 2023–2024, ja on tärkeää, että yritykset ja yksilöt toteuttavat tarvittavat toimenpiteet inflaatioon liittyvien riskien hallitsemiseksi. Alla on joitain toimenpiteitä, joita voidaan toteuttaa inflaation riskien hallitsemiseksi:

1. Arvioi ja päivitä vakuutussopimukset säännöllisesti

Koska inflaatiokorko jatkaa nousuaan, on tärkeää arvioida ja päivittää vakuutussopimukset säännöllisesti. Tämä varmistaa, että vakuutussopimukset heijastavat vakuutettujen omaisuuserien nykyarvoa. Sopimusten päivittämättä jättäminen voi johtaa alivakuuttamiseen ja siten taloudellisiin menetyksiin.

2. Seuraa rakennusten ja varastojen arvoja

Kuten aiemmin mainittiin, on tärkeää seurata rakennusten ja varastojen arvoja vähintään kahdesti vuodessa. Tämä varmistaa, että vakuutettujen omaisuuserien arvo vastaa nykyistä markkina-arvoa. Arvojen seuraamatta jättäminen voi johtaa alivakuuttamiseen ja taloudellisiin menetyksiin.

3. Harkitse inflaatiosuojatuotteita

Viimeisenä kannattaa harkita myyntiin liittyviä inflaatiosuojaratkaisuja. Nämä tuotteet voivat auttaa varmistamaan maksujen suorittamisen ajallaan korkean epävakauden ja markkinoiden epävarmuuden aikana. Viivästys maksussa tulee hyvin kalliiksi näinä korkean inflaation aikoina.

Yhteenvetona voidaan todeta, että inflaatio aiheuttaa merkittävän riskin sekä vakuutusyhtiöille että vakuutetuille vuosina 2023–2024. On tärkeää toteuttaa tarvittavat toimenpiteet inflaatioon liittyvien riskien hallitsemiseksi, kuten vakuutussopimusten tarkistaminen ja päivittäminen, rakennusten ja varastojen arvojen seuraaminen sekä inflaatioon ja kassavirran suojaustuotteiden harkitseminen. Näiden toimenpiteiden avulla yksilöt ja yritykset voivat lieventää inflaation riskejä ja välttää mahdolliset taloudelliset menetykset.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.